Expedition Zafarison

Klarar DU av att sova 3 nätter i ett vindskydd i skogen? Har du dessutom vad som krävs för att ta dig igenom en rad organiserade utmaningar utöver det faktum att det inte finns någon toalett, elektricitet eller rinnande vatten på den öde ö du spenderar dina nätter vid? Välkommen till Expedition Zafarison.

Sexton deltagare och fyra ledare spenderar måndag till torsdag tillsammans ute på Foderön strax utanför Bruket. Vi paddlar dit, bygger två separerade läger samt ett läger emellan där vi bildar en mötesplats för bad och umgänge. Varje läger kommer att bemannas av två ledare. Sovplatserna består av vindskydd med liggunderlag på marken. Med tanke på den långa tiden och utmanande uppgifter vänder sig Expedition Zafarison till ungdomar som ska börja 9:an, 1.a, 2.a eller 3:e årskursen på gymnasiet.

Dag 1
Vi möts på Bruket och genomför några lekar för att lära känna varandra lite. Efter det delar vi upp gruppen i två lag som ska bo separerade på ön och möta varandra i veckans utmaningar. Vi paddlar ut till ön och bygger våra läger och ses vid mötesplatsen efter middagen för att repetera veckans schema och regler.

Dag 2
Dagen kommer att bestå av fritid, utveckling av lägerplatsen, och två organiserade utmaningar.

Dag 3
Likt dagen innan består dagen av två organiserade utmaningar med fritid där emellan.
På kvällen samlas vi i mittenlägret för att umgås allihopa och gå igenom veckans händelser.

Dag 4
Väckning, städning och resan till Bruket. Då vi är så många är det en lång process att ta sig tillbaka och få allt i ordning. Efter vi är klara och tillbaka på Bruket samlas vi och utvärderar äventyret och säger hej då.


För mer frågor, maila: zafari@bruketsommar.se och namnge mailet "Expedition Zafarison"

Deltagaravgifter för Expedition Zafarison 2024

Deltagaravgift MED Equmenia-medlemskap: 500 kr
Deltagaravgift UTAN Equmenia-medlemskap: 650 kr

Åldrar:

De som börjar 9.an, 1:a, 2:a eller 3:e årskurs i gymnasiet


Datum:
Måndag 17/6 - Torsdag 20/6, vecka 25